Листи до владних структур як джерело вивчення молодіжної повсякденності - Хоменко, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У статті на основі аналізу приватних листів молодої студентської сімейної пари, яка всупереч батьківської волі таємно взяла шлюб, показано окремі аспекти повсякдення молоді кінця 1950-х — початку 1960-х рр. Проаналізовано механізми, специфіку та наслідки втручання влади у приватне життя молодих людей через загально прийняту практику звернень громадян з листами-скаргами для вирішення особистих проблем до органів влади. Ключові слова: листи, приватне життя, молодь.