Входження кримської області до складу УРСР: освітянський аспект - Бажан, О. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
Досліджується діяльність партійних, радянських і освітянських органів як центральних, так і місцевих, щодо запровадження української мови в школах Кримської області невдовзі після переходу півострова до УРСР. Ключові слова: освіта, українська мова, Крим.