Українські вчені на ХІ міжнародному конгресі історичних наук (Стокгольм, 1960 р.) - Юсов, С. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У першій частині дослідження стисло висвітлюється українська участь в міжнародних конгресах істориків до ХІ Міжнародного конгресу історичних наук, ідеологічні передумови конгресу в Стокгольмі, відбір кандидатів для участі в його роботі, проходження теми через фахове й ідеологічне цензурування, фінансування поїздки та ін. Ключові слова: Міжнародний конгрес історичних наук, ідеологічне протистояння, українські вчені, Стокгольм, В. Голобуцький.