Дослідження національної архітектурно-мистецької спадщини у діяльності історичного товариства Нестора-літописця (1900-ті рр.) - Ковпаненко, Н. (Україна ХХ ст.: культура, ідеологія, політика, 2014)
У статті на основі опублікованих і архівних джерел досліджується діяльність Історичного товариства Нестора-літописця по вивченню національної архітектурно-мистецької спадщини. Висвітлено роботу Комісії по опису старожитностей України, розглянуто друковані праці її членів. Ключові слова: архітектурно-мистецька спадщина, Історичне товариство Нестора-літописця, Комісія по опису старожитностей України, Г. Павлуцький