Нелинейное деформирование тонких изотропных и ортотропных оболочек вращения с подкрепленными отверстиями и жесткими включениями - Максимюк, В.А.; Сторожук, Е.А.; Чернышенко, И.С. (Прикладная механика, 2013)
Проведено чисельний аналіз напружено-деформованого стану тонких сферичної, конічної та еліпсоїдальних оболонок з нелінійно-пружних ортотропних композитів. Використано метод послідовних наближень, метод скінченних різниць та оригінальний алгоритм чисельної дискретизації плоскої кривої. Досліджено вплив ортотропії та нелінійних властивостей композиційних матеріалів, геометричних параметрів оболонок, жорсткості підкріплюючих елементів на напруженодеформований стан оболонок.