Устойчивость и закритическое поведение волнообразных цилиндрических панелей при внешнем давлении - Семенюк, Н.П.; Жукова, Н.Б. (Прикладная механика, 2013)
Розглянуто задачу про деформування поздовжньо гофрованих довгих незамкнених циліндричних оболонок при зовнішньому тиску. Розв’язок базується на співвідношеннях кубічного варіанту нелінійної теорії оболонок Тимошенко – Миндлина. Показано необхідність використання уточнених рівнянь при дослідженні закритичної поведінки оболонок.