Формування конкурентоспроможності туристичних підприємств у контексті забезпечення економічної безпеки - Васильчак, С.В.; Семак, С.С. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Досліджуються процеси формування конкурентних переваг підприємств туристичної індустрії. Доведено взаємообумовленість та взаємопов’язаність конкуренто-спроможності з процесами ефективного функціонування та розвитку туристичного підприємства. Проведено аналіз чисельності підприємств туристичної індустрії в динаміці, який доводить їх збільшення на ринку туристичних послуг. Подана оцінка зовнішніх конкурентних позицій та переваг туристичного підприємства. Розроблена структурно - логічна схема досягнення конкурентних переваг підприємством туристичної індустрії в контексті формування його економічної безпеки.