Особливості формування епоксиакрилатних взаємопроникних полімерних сіток під впливом сонячного випромінювання - Самойленко, Т.Ф.; Ярова, Н.В.; Менжерес, Г.Я.; Бровко, О.О. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено кiнетичнi особливостi синтезу одночасних епоксиакрилатних взаємопроникних полiмерних сiток пiд впливом сонячного випромiнювання. Проведено порiвняльний аналiз ступеня перетворення функцiональних груп для полiмеризацiї в штучних i природних умовах. Виявлено, що при сонячному опромiненнi конверсiя епоксигруп є вищою, нiж при опромiненнi УФ-лампою, а конверсiя подвiйних зв’язкiв є практично однаковою для обох систем.