Взаємодія в розплавлених системах M^IPO₃−FeO(Fe₂O₃)−M^ICl, M^I — Li, Na, K - Струтинська, Н.Ю.; Лівіцька, О.В.; Слободяник, М.С.; Затовський, І.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено взаємодiю у розплавлених системах M^IPO₃−FeO(Fe₂O₃)−M^ICl (M^I — Li, Na, K). Встановлено умови формування фосфатiв: γ-Li₃PO₄ та NaFePO₄, а також перекристалiзацiї гематитової модифiкацiї Fe₂O₃. Кристалiчнi фази схарактеризовано за допомогою методiв порошкової рентгенографiї та IЧ спектроскопiї. Показано можливiсть використання даних систем для отримання матерiалiв з комбiнованими магнiтними та iонопровiдними властивостями.