Формування складу системи показників для оцінки впливу рентабельності банку на його вартість - Гонтар, Д.Д. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Запропоновано для оцінки впливу рентабельності банку на його вартість використовувати наступну систему показників: рентабельність капіталу, рентабельність активів, чиста процентна маржа, чистий спред, продуктивність праці середньорічного працівника, дохідність активів, чистий прибуток на одну акцію, коефіцієнт чистої рентабельності акціонерного капіталу, рентабельність діяльності за витратами. Розраховано відношення погодженості між аналізованими показниками рентабельності банку, оцінено їхню однорідність.