Ісламський фундаменталізм як політична доктрина - Єдаменко, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У статті аналізуються причини виникнення та швидкого поширення сучасних фундаменталістких ідей в країнах мусульманського Сходу та можливі наслідки прискореної політизації ісламу в умовах глобалізації світових процесів.