Правосвідомість у соціально-політичному розвитку людини - Носков, В.; Кальянов, А.; Єфросиніна, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті розглядаються значення, поняття, зміст правосвідомості у соціально6політичному розвитку людини. Здійснюється аналіз вагомості чинників, що впливають на рівень правосвідомості громадян. Наводиться прогнозна оцінка очікуваного рівня правосвідомості на найближчі п’ять років, визначаються заходи щодо її підвищення. Пропонується використання категорії правосвідомості як індикатора соціально6політичного розвитку правової демократичної держави.