Метод допустимих базисних матриць - Кудін, В.І. (Доповіді НАН України, 2014)
Запропоновано метод аналiзу та оптимiзацiї лiнiйної системи метод допустимих базисних матриць (МДБМ). Метод (зокрема, розв’язання задачi лiнiйного програмування) грунтується на концепцiї базисних матриць. У роботi наведено всi необхiднi теоретичнi обгрунтування для побудови алгоритмiчних схем. Встановлено умови єдиностi та неєдиностi оптимальних розв’язкiв. Метод направлений на розв’язання задач великої розмiрностi, iдентифiкацiї пасивних обмежень моделi в ходi iтерацiйного процесу.