Оперативне оцінювання геоекологічного стану м. Кривий Ріг за матеріалами дистанційного зондування Землі - Титаренко, О.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Запропоновано пiдхiд до оперативного оцiнювання геоекологiчного стану м. Кривий Рiг за матерiалами дистанцiйного зондування Землi. Проведено дослiдження змiни рельєфу та рослинного покриву iз застосуванням дистанцiйних методiв та геоiнформацiйних технологiй. Проаналiзовано незалежнi класифiкацiйнi ознаки стану територiї дослiдження за допомогою геопросторового аналiзу рiзночасових багатоспектральних супутникових зображень i радiолокацiйних даних.