Парламентське лобіювання в контексті політичної комунікації - Ганжуров, Ю. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті визначаються сутність парламентської моделі лобіювання, причини та суб’єкти його реалізації в контексті комунікативних процедур законотворення і мотиваційних зв’язків як визначальної складової механізму лобістського впливу на діяльність парламенту.