Політико-правові аспекти розвитку інформаційного суспільства в Україні - Проскуріна, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
В останній чверті ХХ століття людство вступило в нову стадію розвитку: настала епоха інформаційного суспільства. Японський вчений Йонезі Масуда задовго до цього прорікав такий перебіг подій. Але його ідеї не мали тоді підтримки. Та невдовзі інформаційна революція сталася, внаслідок чого почалося формування інформаційного суспільства, інформаційної культури.