Оцінки міжнародного досвіду формування та використання міжбюджетних трансфертів (у контексті побудови системи державного управління регіональним людським розвитком) - Шинкарюк, О.В.; Кушлак, О.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2014)
Наведено схему розподілу видаткових повноважень місцевих органів влади в соціально-економічному розвитку регіонів в умовах бюджетної децентралізації (як робоча гіпотеза), а також узагальнюючі оцінки міжнародного досвіду країн-членів ЄС щодо формування та використання міжбюджетних трансфертів.