Груповий аналіз класу рівнянь реакції-дифузії зі змінними коефіцієнтами - Ванєєва, О.О.; Жалій, О.Ю. (Доповіді НАН України, 2014)
Виконано груповий аналiз (1+1)-вимiрних квазiлiнiйних рiвнянь реакцiї-дифузiї зi змiнними коефiцiєнтами. Знайдено групу еквiвалентностi всього класу та ширшу групу еквiвалентностi, що вiдповiдає пiдкласу рiвнянь з експоненцiальною нелiнiйнiстю. Лiївськi симетрiї прокласифiковано з точнiстю до знайдених перетворень еквiвалентностi. Показано, що розмiрнiсть максимальних алгебр iнварiантностi дослiджуваних рiвнянь не перевищує чотирьох.