Методи паралельно-вертикального опрацювання даних у нейромережах - Грицик, В.В.; Цмоць, І.Г.; Скорохода, О.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Визначено операцiйний базис нейромереж, обгрунтовано доцiльнiсть розроблення апаратних нейромереж паралельно-вертикального типу, розроблено орiєнтований на НВIС-реалiзацiю паралельно-вертикальний метод опрацювання даних у нейроелементах (нейромережах), який забезпечує зменшення кiлькостi виводiв iнтерфейсу, розрядностi мiжнейронних зв’язкiв i затрат обладнання та запропоновано принципи НВIС-реалiзацiї нейромереж.