Рентгеноструктурний аналіз поліморфізму оксиду свинцю у полімерній матриці, сформованій під впливом фізичних полів - Віленський, В.О.; Бардадим, Ю.В.; Гомза, Ю.П.; Керча, Ю.Ю. (Доповіді НАН України, 2014)
Вперше дослiджено вплив фiзико-хiмiчних факторiв формування тривимiрної хiмiчної сiтки термореактопласта при дiї сталих фiзичних полiв на кристалiчну структуру β-форми PbO. Проведений рентгеноструктурний аналiз композитiв на основi епоксидного полiмеру, оксиду свинцю та полiанiлiну показав утворення нової кристалiчної ϕ-фази. Сталi фiзичнi поля та полiанiлiн пiдсилюють процеси конденсацiї та кристалiзацiї новоутвореної фази. Кристалiзацiя ϕ-фази вiдбувається пiд впливом як сумiсної дiї полiв та полiанiлiну на PbO, так i кожного з цих факторiв окремо.