Особливості структури та механічних властивостей композитів на основі хітозану та естерів поліетиленгліколю - Кобилінський, С.М.; Гончаренко, Л.А.; Лебедев, О.Ф.; Демченко, В.Л.; Штомпель, В.І.; Рябов, С.В.; Керча, Ю.Ю. (Доповіді НАН України, 2014)
Методами IЧ спектроскопiї, широко- i малокутової рентгенографiї дослiджено структуру плiвкотвiрних матерiалiв на основi хiтозану i карбоксилвмiсних полiетиленглiколiв, сформованих за нормальних умов i пiд дiєю постiйного електричного поля. Встановлено, що електричне поле пiдвищує рiвень мiкрогетерогенностi структури зразкiв, але практично не впливає на аморфну й аморфно-кристалiчну будови. Показано, що масова концентрацiя 70% гнучколанцюгової полiмерної складової є пороговою для структури та фiзико-механiчних властивостей композитiв.