Характеризація багатокомпонентних рослинних препаратів за інтегральними показниками — антиоксидантною активністю і загальним вмістом поліфенолів - Ліпковська, Н.О.; Барвінченко, В.М.; Туров, В.В.; Картель, М.Т. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено антиоксидантнi i спектральнi властивостi водних екстрактiв дiєтичних добавок серiї Фiтосил. Встановлено, що антиоксидантна активнiсть цих фiтопрепаратiв зумовлена наявнiстю природних полiфенолiв — флавоноїдiв i гiдроксикоричних кислот. Обгрунтовано новий методологiчний пiдхiд до вибору довжини хвилi при спектрофотометричному аналiзi багатокомпонентних рослинних препаратiв. Показано, що наведенi методики придатнi для контролю якостi фiтопрепаратiв та харчових продуктiв рослинного походження за такими iнтегральними показниками, як антиоксидантна активнiсть i загальний вмiст полiфенолiв.