Комбінаторні алгоритми підтримки прийняття управлінських рішень - Донець, Г.П.; Пепеляєв, В.А.; Трофимчук, О.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Наводиться постановка обмеженої та необмеженої задач комбiнаторного розпiзнавання. На прикладi задачi про вимикачi показано, яким способом необхiдно розбити на групи множину вимикачiв, щоб за мiнiмальну кiлькiсть спроб знайти потрiбну кiлькiсть несправних вимикачiв. Розглядається також задача вибору кiлькостi однотипних елементiв з двох заданих множин. Для кожної задачi наводяться формули оцiнок мiнiмальної кiлькостi спроб.