Особливості хімічної будови уретанвмісних полімерів, отриманих із використанням ріпакового поліолу - Бойко, В.В.; Кобріна, Л.В.; Рябов, С.В.; Бортницький, В.І.; Віленський, В.О.; Керча, Ю.Ю. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено особливостi хiмiчної будови уретанвмiсних полiмерiв, синтезованих iз використанням гiдроксильованої рiпакової олiї (полiолу). Показано, що отриманi високомолекулярнi сполуки є сегментованими полiуретанами, термодеструкцiя яких вiдбувається у двi стадiї: на першiй розкладаються жорсткi блоки, утворенi дiiзоцiанатами, а на другiй — полiольнi фрагменти. Аналiз термограм дає змогу встановити температуру руйнування полiмеру i, вiдповiдно, визначити температурну область його експлуатацiї.