Динаміка хлорофілу в процесі старіння сім’ядольних листків Linum usitatissimum, опроміненого рентгенівською радіацією - Берестяна, А.М.; Гродзинський, Д.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено динамiку хлорофiлу в процесi старiння сiм’ядольних листкiв Linum usitatissimum, пiдданого дiї рiзних доз гострого рентгенiвського опромiнення. Встановлено залежнiсть деградацiї хлорофiлу a та хлорофiлу b вiд дози опромiнення i стадiї онтогенезу сiм’ядольних листкiв. Розглянуто особливостi розпаду хлорофiлу як одного з параметрiв радiацiйно-iндукованого старiння.