Інгібітор Ca²⁺-залежних протеїнкіназ, трифлюоперазин, підвищує ефективність агробактеріальної трансформації тютюну - Федорчук, В.В.; Танасієнко, І.В.; Блюм, Я.Б.; Ємець, А.І. (Доповіді НАН України, 2014)
Вперше дослiджено вплив рiзних концентрацiй iнгiбiтора Ca²⁺-кальмодулiнзалежної протеїнкiнази, трифлюоперазину, на ефективнiсть агробактерiальної трансформацiї листкових експлантiв Nicotiana tabacum. Встановлено, що використання трифлюоперазину в концентрацiях 10 й 25 мкмоль/л призводить до пiдвищення частоти трансформацiї до 98%, що на 25% вище порiвняно з контролем. Також нами було проведено серiю експериментiв по пiдбору умов агробактерiальної трансформацiї штамом AGL1, що мiстив плазмiду pGH217, та визначено найбiльш ефективну методику генетичної трансформацiї.