Магнітна нанотерапія тварин із карциносаркомою Уокер-256 - Орел, В.Е.; Шевченко, А.Д.; Рихальський, О.Ю.; Романов, А.В.; Бурлака, А.П.; Лукін, С.М.; Венгер, Є.Ф.; Сидорик, Є.П.; Щепотін, І.Б. (Доповіді НАН України, 2014)
У дослiдах на тваринах виявлено залежнiсть протипухлинного ефекту магнiтної нанотерапiї вiд магнiтних параметрiв магнiточутливого нанокомплексу (МНК), до складу якого входили наночастинки Fe₃O₄ та протипухлинний препарат доксорубiцин, при сумiсному локальному опромiненнi постiйним магнiтним й електромагнiтним полями карциносаркоми Уокер-256. Протипухлинний ефект та виживанiсть тварин були найвищими при використаннi МНК з бiльшими магнiтним моментом насичення, площею петлi магнiтного гiстерезису та меншою коерцитивною силою. Температура всерединi пухлини не перевищувала 38 °C. Отриманi результати можуть бути використанi для лiкування онкологiчних хворих.