Політологічний аналіз виборчого процесу - Райковський, Б. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Предметом політичної науки у виборчому процесі є самі вибори як частина політичного процесу, виборчі системи, різні форми політичної участі й представництва, політичні організації й конфлікти, процеси прийняття державних рішень, що впливають на хід, результати й наслідки виборів.