Земля та її електричне поле - Якимчук, М.А. (Доповіді НАН України, 2014)
Представлено iнформацiю про основнi результати наукових дослiджень, отриманих автором останнiм часом. Розглянуто модель, яка описує будову електричного поля Землi й атмосфери. Багато явищ природи не можна пояснити за роздiленої дiї механiки, гiдродинамiки, електродинамiки, для цього потрiбна модель повної взаємодiї iснуючих полiв. Встановлено зв’язок електричного заряду, тиску i температури, що дає можливiсть пояснити багато явищ, якi ми спостерiгаємо в природi.