Зміни рибонуклеазної активності опромінених УФ-В та рентгенівською радіацією сім’ядольних листків Linum usitatissimum у процесі старіння - Берестяна, А.М.; Гродзинський, Д.М. (Доповіді НАН України, 2014)
Дослiджено змiни рибонуклеазної активностi в онтогенезi сiм’ядольних листкiв Linum usitatissimum, пiдданих дiї рiзних доз гострого рентгенiвського та УФ-В опромiнення. Встановлено залежнiсть пiдвищення рибонуклеазної активностi вiд доз опромiнення та стадiй онтогенезу сiм’ядольних листкiв. Розглянуто гiпотетичнi механiзми радiацiйної iндукцiї старiння рослин.