Немарковське кінетичне рівняння Фоккера–Планка для системи твердих куль - Гап'як, І.В.; Герасименко, В.І. (Доповіді НАН України, 2014)
Обгрунтовано узагальнення кiнетичного рiвняння Фоккера–Планка, яким описується еволюцiя стану видiленої частинки в оточеннi нескiнченного числа частинок, взаємодiючих як твердi кулi з пружним зiткненням. Розглянуто скейлiнговi наближення розв’язку побудованого кiнетичного рiвняння.