Моделювання утворення структури типу кавового кільця при випаровуванні краплі, що має у складі суспендовані частинки - Булавін, Л.А.; Храпатий, С.В.; Лебовка, М.І.; Вигорницький, М.В.; Пивоварова, Н.С. (Доповіді НАН України, 2014)
Методом Монте-Карло (MK) дослiджено процес утворення структури типу кавового кiльця при випаровуваннi краплi суспензiї, наповненої колоїдними частинками. Розрахунки проведенi для двовимiрної моделi краплi з урахуванням радiального потоку суспендованих частинок, що спрямований до лiнiї трифазного контакту. Дослiджено залежностi ширини кавового кiльця вiд початкової концентрацiї частинок i коефiцiєнта радiального потоку.