Розвиток соціально-економічної системи: планетарний підхід - Порохня, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Економічне зростання економічної системи з її засобами виробництва й еквівалентом робочої сили залежить від інтелектуального капіталу стратегії і його відношення до інформаційного капіталу стратегії. Цей процес є функціональним втіленням інтелектуального, інформаційного капіталу стратегії в структурі руху капіталу. Він має можливість об’єднання подібних систем у єдиний інтелектуальний простір (євро-зона тощо).