Хорольський район Полтавщини у 1942 р. (за щоденником Дмитра Захаровича Браженка) - Еткіна, І. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У даній публікації вперше оприлюднений черговий уривок щоденника сільського вчителя Д.З. Браженка часів Другої світової війни. У передмові матеріали даного уривка співставлено з іншими джерелами та даними наукової літератури, увага приділяється проблемам економічного визиску окупантами українського села, примусового вивезення жителів сіл на роботи до Німеччини, становища сільських шкіл під окупацією.