Будинок Чернігівського колегіуму: маловідомі сторінки історії (кінець ХVIII — перша половина XIX ст.) - Травкіна, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Висвітлюється питання історії будинку Чернігівського колегіуму в кінці ХVIII — першій половині XIX ст., розміщення в ньому губернських установ: казначейства, архівів казенної палати та губернського правління. Розглядаються ремонтні роботи, які проводилися з періодичністю в 10 років для підтримки приміщення у належному стані, в результаті яких воно зазнало змін як у зовнішньому вигляді, так і у внутрішньому плануванні.