Село Ушня у другій половині XVIII ст. (за матеріалами Румянцевського опису) - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті опубліковані матеріали «Румяцевського опису», що стосуються села Ушня Менського району Чернігівської області. Подано короткий нарис з історії села у XVI – XVIII ст., розкривається інформаційний потенціал оприлюднюваних джерел щодо вивчення географічних особливостей розташування населеного пункту, соціальної, статево-вікової структури населення та економічного розвитку господарств його мешканців.