Парламентський дискурс в публічних комунікаціях - Ганжуров, Ю. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
Сучасна модель теорії і практики парламентаризму передбачає активізацію усіх складових громадянського суспільства в контексті теорії публічних комунікацій, зміцнення яких є неодмінною ознакою демократизації суспільства.