Стратегія подолання регіональної диференціації добробуту населення України - Горященко, Ю.Г. (Управління економікою: теорія та практика, 2013)
Проаналізовано проблеми міжрегіональної диференціації доходів населення та рівня життя, зроблено висновок про його надмірний рівень, що не сприяє консолідації українського суспільства. обґрунтовано необхідність у державній стратегії регіонального розвитку, визначено пріоритетне завдання вирівнювання доходів населення, окреслено шляхи його досягнення.