Старшинський корпус Стародубського полку за доби гетьмана Івана Мазепи - Лаєвський, А. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена характеристиці козацько-старшинської спільноти Стародубського полку у період гетьманування Івана Мазепи. Досліджується участь старшини у суспільно-політичному житті Української козацької держави, реконструюється її персональний склад, розглядається службова кар’єра окремих представників.