Пилипа Орлика не покидала думка про вільну Україну - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті, присвяченій Пилипу Степановичу Орлику, відтворюються основні віхи його життєвого шляху та діяльності. Звертається увага на маловідомі факти службової біографії гетьмана.