Село Данина як центр благочинного округу - Тимошик, М. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Йдеться про маловідомий у структурі єпархіального управління церквами ХІХ століття підрозділ – благочинний округ. На прикладі другого благочинія Ніжинського повіту та його багатолітнього керівника – настоятеля храму села Данини протоієрея Петра Скорини – детально висвітлюється діяльність цього підрозділу за такими напрямками: контроль за використанням церковних земель в окрузі; робота зі скаргами та зверненнями прихожан; опіка шкільними справами; збір коштів на важливі єпархіальні проекти; акції на підтримку нужденних; допомога єпархіальному церковно-свічному заводу.