Події Північної війни в Україні у донесеннях Георга Кайзерлінга (1708 – 1709 рр.) - Дятлов, В. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Публікація західноєвропейських документів, що відображають події в Україні 1708 -1709 рр., має важливе значення для вивчення Північної війни. Важливим джерелом для розуміння тієї доби є кореспонденція посла прусського короля у Москві Георга Йоганна фон Кайзерлінга.