Праця О. О. Русова в Київському комерційному інституті - Чуткий, А. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті досліджено роботу О. О. Русова у Київському комерційному інституті. Встановлено, що його перехід на роботу до цього ВНЗ був особистим бажанням. З’ясовуються усі складові діяльності О. О. Русова у Київському комерційному інституті: викладацька діяльність (зокрема й організація цікавих дослідницьких проектів за участю студентів), робота в складі управлінських органів інституту, редакторство «Відомостей Київського комерційного інституту», організація низки наукових товариств при інституті. Все це засвідчує щире зацікавлення О. О. Русова своєю роботою у цьому навчальному закладі і водночас – особливу увагу до молоді та прагнення прищепити їй любов як до наукової діяльності, так і український патріотизм.