Чарівник, віртуоз - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Автор статті розповідає про чернігівський період життя видатного російського театрального композитора І. О. Саца (1875–1912), а також про його фольклорний здобуток під час експедиції в Чернігівській губернії в 1910 році.