Аналіз факту партизанської фальсифікації причин Корюківської трагедії 1943 року - Салтан, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
На підставі вивчення низки архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України проаналізовано факт приховування керівництвом партизанських загонів Федорова та Попудренка інформації щодо нацистського геноциду мирного населення містечка Корюківка в березні 1943 року. Автор дійшов висновку, що факт партизанської бездіяльності та боягузливого замовчування своєї провини має сприяти свідомій дегероїзації партизанських лідерів, незважаючи на їхній внесок у боротьбу проти німецько-фашистських загарбників у роки Другої світової війни.