Турецькі й татарські набіги XV–XVII ст. на українські землі у наукових дослідженнях учених Прикарпаття - Тимів, І. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті розглянуто творчі напрацювання вчених-істориків Львова та Івано-Франківська із вивчення проблеми турецьких і татарських набігів на українські землі в XV–XVII ст. Здійснено історіографічний огляд їхніх наукових публікацій із означеної тематики, проаналізовано питання, які порушували у своїх дослідженнях історики, показано особливості розвитку теми, уточнено окремі факти, пов’язані із ординськими набігами, узагальнено науковий доробок учених і визначено напрямки подальших досліджень зазначеної теми.