Рід Березовських на Чернігівщині - Зайченко, В. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Пропоноване дослідження присвячене історії роду поміщиків Березовських, які у ХІХ ст. мешкали в с. Старий Білоус теперішнього Чернігівського району Чернігівської області і гіпотетично можуть бути пов’язані зі славетним українським композитором ХVIII ст. М. С. Березовським. Розглянуті дві гілки роду Березовських, генеалогічний зв’язок яких не підтверджений, та інші власники прізвища на Чернігівщині. Це, на нашу думку, може допомогти майбутнім дослідникам зробити остаточні висновки щодо родоводу Березовських.