Політичні партії як суб’єкти виборчого процесу - Поліщук, І. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
Розглядається змістова суть, правовий статус і сучасні тенденції розвитку інституту політичних партій як суб’єктів виборчого процесу. Окреслено прогноз розвитку партійної системи України в контексті реформування її виборчої системи.