Чинники випереджаючого економічного розвитку - Кендюхов, О.; Ягельська, К. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті розглянуто основні моделі економічного розвитку та на основі вивчення досвіду країн, що досягли швидкого економічного успіху, виявлено чинники різних моделей, що забезпечили внесок в ефективність розвитку економічних систем та чинники випереджаючого економічного розвитку. В результаті дослідження констатовано відсутність зазначених чинників в українській моделі економічного розвитку.