Останні дослідження кургану Чмирева Могила - Болтрик, Ю.В.; Фіалко, О.Є. (Археологія і давня історія України, 2012)
Статтю присвячено результатам останньої в часі спроби досліджень поховального комплексу представника скіфської аристократії IV ст. до н. е. — кургану Чмирева Могила, широковідомого похованням 10 коней в коштовній збруї та комплексом з 10 срібних посудин.